Môžeme to nazvať buď kurací šalát, alebo pomazánka, ale môže byť aj sendvičovou plnkou. Pointa je aj tak ten konečný výsledok, ktorý je veľmi chutný. Je neuveriteľné, že kombinácia  pesta s kuracím mäsom a jogurtom môže byť taká vynikajúca.

Odkedy sú mikrozeleniny súčasťou môjho života, často pripravujem pesto. Tieto jemné výhonky rastlín sú najlepším základom pesta. Rastlinky zeleného hrášku, brokolice a kučeravého kelu podľa mojích skúseností, sú najvhodenjšími základmi na prípravu pesta. Ich nie príliš charakteristická chuť sa dá dobre kombinovať s vlašskými orechmi, mandľami, alebo dokonca s píniovými orieškami.

Ak chceš pripraviť naozaj vynikajúce pesto, opekaj na suchej panvici olejnaté semená, nechaj ich vychladnúť a daj ich na svoje pesto.

Zvyšné pesto môžeš skladovať v zaváracom pohári, v chladničke, alebo môžeš ho zmraziť vo forme na kocky ľadu. Použiť môžeš na cestoviny, do polievok, k mäsu, alebo k opekaným zeleninám.

Sendvič zobrazený na obrázku pozostáva z ingrediencií mikrozeleniny-mozzarelly-kuracieho šalátu-paradajok.

SUROVINY na pesto:

2 hrste mikrozeleniny zeleného hrášku,

4-5 dkg nastrúhaného parmezánu,

2-3 strúčiky cesnaku

2 lyžice mandlí (môžeš ich nahradiť aj píniovými orieškami alebo vlašskými orechmi)

50-60 ml olivového oleja

soľ, čierne korenie

SUROVINY do šalátu:

1 pečené kuracie prsia

3-4 lyžičky jogurtu

soľ, čierne korenie (podľa chuti)

POSTUP

V mixéri nasekaj suroviny na pesto. Pridaj toľko oleja, aby si získala dobre roztierateľnú pastu.

Na panvici dobre osmaž kuracie prsia (môžeš použiť aj zvyšky pečeného kuracieho mäsa). Pečené prsia nakrájaj na tenké prúžky.

Zmiešaj 2 polievkové lyžice pesta s 2 dl jogurtu, pridaj kuracie prsia a podľa vlastnej chuti osoľ.

Podávaj k šalátom, alebo ako sendvičovú plnku.