Tento desaťminútový fazuľový šalát je jedným z našich obľúbených jedál, s rôznou mikrozeleninou bude pestrý, vždy s inou príchuťou. Ako základ fazuľového šalátu používam bielu fazuľu s veľkým zrnom. V plechovke je už k dispozícii na mnohých miestach, pár kúskov sa oplatí mať doma v kuchynskej skrini.
SUROVINY
2 konzervy veľkej bielej fazule, scedené
1 stredná hlavička červenej cibuľe, nakrájaná na tenké prúžky
2 hrste zmesi mikrozeleniny
Dresing:
6 lyžíc extra panenského olivového oleja
2 lyžice citrónovej šťavy
1 strúčik cesnaku
1/2 kl soli
čerstvo mleté čierne korenie
Fazuľu z konzervy opláchni a nechaj v sitku odkvapkať.
Červenú cibuľu rozkroj na polovicu a nakrájaj na tenké prúžky.
Zmiešaj suroviny na dresing a nalej na fazuľu a cibuľu. Dôkladne zmiešaj a nechaj stáť min. 15 minút! Skladovať môžeš 2-3 dni v chladničke.
Tesne pred konzumáciou vmiešaj do šalátu umytú a osušenú mikrozeleninu.