Tento desaťminútový fazuľový šalát je jedným z našich obľúbených jedál, s rôznou mikrozeleninou bude pestrý, vždy s inou príchuťou. Ako základ fazuľového šalátu používam bielu fazuľu s veľkým zrnom. V plechovke je už k dispozícii na mnohých miestach, pár kúskov sa oplatí mať doma v kuchynskej skrini.

 

SUROVINY

2 konzervy veľkej bielej fazule, scedené

1 stredná hlavička červenej cibuľe, nakrájaná na tenké prúžky

2 hrste zmesi mikrozeleniny

Dresing:

6 lyžíc extra panenského olivového oleja

2 lyžice citrónovej šťavy

1 strúčik cesnaku

1/2 kl soli

čerstvo mleté čierne korenie

 

Fazuľu z konzervy opláchni a nechaj v sitku odkvapkať.

Červenú cibuľu rozkroj na polovicu a nakrájaj na tenké prúžky.

Zmiešaj suroviny na dresing a nalej na fazuľu a cibuľu. Dôkladne zmiešaj a nechaj stáť min. 15 minút! Skladovať môžeš 2-3 dni v chladničke.

Tesne pred konzumáciou vmiešaj do šalátu umytú a osušenú mikrozeleninu.